Η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια – 23/12/2013

verveniwtitvxs.gr/node/145603

Πρόσκληση – Εκδήλωση – 23/12/2013

***

Η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια

Στα πλαίσια του σεμιναρίου «Αφήγηση Ζωής» (afigisizois.wordpress.com/about/) πραγματοποιούνται για 4η χρονιά, αφιερώματα με καταξιωμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών που άφησαν το στίγμα τους στον τομέα τους. Η τελευταία εκδήλωση της φετινής χρονιάς, μετά την Ζυράννα Ζατέλη, τον Κώστα Μουρσελά, τον Περικλή Κοροβέση, την Φωτεινή Τσαλίκογλου, κ.ά., αφιερώνεται στην συγγραφέα – ιστορικό και ερευνήτρια Τασούλα Βερβενιώτη, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνάντηση, για ένα νέο αφήγημα για την ιστορία μας & την Ιστορία μας, με αφορμή:

α) την όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη των ομάδων Προφορικής Ιστορίας, ενός ριζοσπαστικού κινήματος που συντελεί καθοριστικά στη δημιουργία “ενός νέου αφηγήματος για το παρελθόν μας,

και β) την πρόσφατη επανέκδοση -μετά από 20 χρόνια- του βιβλίου της «Η γυναίκα της αντίστασης», από τις εκδόσεις Κουκίδα.

Όπως πάντα η δημοσιογράφος και σύμβουλος ανθρωπίνων σχέσεων Κρυσταλία Πατούλη συνομιλεί με την καλεσμένη, και οι συμμετέχοντες θέτουν τα πιθανά ερωτήματά τους.

Info: Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 8:30μμ, Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής. Τηλ: 210-8673655. Είσοδος Ελεύθερη.

Η επόμενη συνάντηση που θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, θα είναι με τον συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου, στις 10/02/2014, την ίδια ώρα.

Σχετικά άρθρα: