Βία και ψυχραιμία

Χούντα στην πλατεία Συντάγματος | 29 Ιουνίου 2011

Χούντα στην πλατεία Συντάγματος | 29 Ιουνίου 2011

Η μεγαλύτερη στην ιστορία της Mεταπολίτευσης(και ίσως όχι μόνον), καθολική – πολιτική διαμαρτυρία διαρκείας με συμμετοχή πολιτών από όλους τους χώρους, χωρίς κομματικές επεμβάσεις, και άμεση δημοκρατία, η οποία έριξε την κυβέρνηση που έδωσε στεγνά τη χώρα βορά στα μνημόνια, έκλεισε με φασιστική κρατική βία:

Κανείς δεν τιμωρήθηκε. Οι αστυνομικοί κυκλοφορούν ελεύθερα, όπως και όλοι όσοι τους έδωσαν την εξουσία με τη διαταγή τους, να καταστείλουν βίαια ένα τεράστιο ειρηνικό και δημοκρατικό κίνημα.

Γιατί σήμερα αυτή η υπενθύμιση; Διότι αυτές οι σκηνές, αλλά και το ίδιο το γεγονός της βίαιης αποπομπής των Αγανακτισμένων εκείνη τη μέρα, ήταν ίσως ο προπομπός των επερχόμενων σημερινών φασιστικών δολοφονιών και αθλιοτήτων που ζούμε σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Και τέλος, ο προπομπός της ανοχής και της συνενοχής, της βίας και του φασισμού, όπως και της απάθειας και της αδιαφορίας.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν πως αναπτύχθηκε η ΧΑ… Μην αναρωτιόμαστε γιατί οι Έλληνες δεν αντιδράνε.

Μόνο κάποια στιγμή, ας θυμηθούν να φιλήσουν τα πόδια όλοι οι άθλιοι κυβερνώντες, οι νεοναζί και μαζί οι πάσχοντες απαθείς, σε αυτούς τους χιλιάδες χιλιάδων ανθρώπους που δεν αμύνθηκαν σ’ αυτή τη φασιστική βία, με βία.

Και να μην ξαναξεστομίσουν -κακοποιώντας την κατ’επανάληψιν- τη λέξη «ψυχραιμία», γιατί ο ελληνικός λαός, απέδειξε ότι η ψυχραιμία του για όσα έχει υποστεί, σπάει κόκκαλα – και μάλιστα τα δικά του!

Όλα τα κόμματα, όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, και όλοι οι φορείς, όλοι οι άνεργοι, οι πάντες, θα έπρεπε από τότε, να απαντήσουν άμεσα με ένα κύμα απεργιών και κινητοποιήσεων διαρκείας, περικυκλώνοντας καθισμένοι τη βουλή για μερόνυχτα, μέχρι να εισακουστούν αναγκαστικά ως κοινωνία πολιτών από το καθεστώς. Γιατί αυτό θα πει, ψυχραιμία απέναντι στη βία.

Όλοι τότε, θα έπρεπε να καταδικάσουν τον φασισμό εμπράκτως, με άμεσες ενέργειες, και όχι τώρα να σκούζουν καθυστερημένα πανικόβλητοι.

Αυτή την ώρα, από τις Σκουριές, μέχρι την Ερτ, από τις επιτάξεις μέχρι τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις κάθε λογής εγκληματικές βίαιες ενέργειες εξαθλίωσης του ελληνικού λαού σε όλα τα επίπεδα, φτάνοντας έως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ας τρέξουμε να μαζέψουμε τα αμάζευτα.

Μέχρι να καταλάβουμε… τι θά πρεπε να σημαίνει: Ψυχραιμία στη Βία.-

Protesters gather during a rally against a new austerity package at Syntagma square in Athens

1 thoughts on “Βία και ψυχραιμία

  1. Παράθεμα: Η βία προέρχεται από την ανοχή της! Της Κρυσταλίας Πατούλη | Crystalia Patouli -------------

Σχολιάστε