Αδέσποτα παιδιά

 

joan-eardley
 
Ήταν νύχτα και ξαφνικά είδα στο δρόμο ένα πολύ μικρό παιδάκι το πολύ τριών ετών, να περπατάει μόνο του στην άκρη του πεζοδρομίου. Αμέσως είδα κι άλλο ένα, ακριβώς απέναντι. Σύντομα κατάλαβα πως από όποια πλευρά κι αν κοίταζα, πίσω ή μπροστά μου, δεξιά ή αριστερά, έβλεπα εδώ κι εκεί μικρά παιδιά, κορίτσια ή αγόρια, όλα στην ηλικία που μόλις έχουν μάθει να μισομιλάνε και να μισοπερπατάνε. Κάποιο στην άσφαλτο προχωρούσε στρατα-στράτα και δίπλα πέρναγαν σφαίρα τα αυτοκίνητα. Ένα άλλο στο αριστερό πεζοδρόμιο έκλαιγε. Αχτένιστα, βρώμικα, αφρόντιστα, εγκαταλελειμμένα μικρά παιδιά. Δεν ήξερα ποιο απ’ όλα να πρωτοπιάσω στα χέρια μου. Δυο – τρεις διαβάτες που περνούσαν, αδιαφορούσαν σαν να μην τα έβλεπαν καν. Ένα παιδάκι άπλωσε τα χέρια του σε έναν απ’ αυτούς, χωρίς καμία ανταπόκριση. Άρχισα να φωνάζω κρατώντας το κεφάλι μου για να μην τρελαθώ. Βοήθεια! Τα πετάνε έξω από τα σπίτια τους, σα σκυλιά! Σαν αδέσποτα σκυλιά! Αδέσποτα παιδιά!
Ήταν ο φρικτότερος εφιάλτης της ζωής μου.
 
Κρυσταλία Πατούλη
 
ΥΓ.: Αυτές τις μέρες, με τα τρία παιδιά που βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο της Πάτρας, αυτός ο εφιάλτης έγινε δυστυχώς, όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά πραγματικότητα.
*Ένα από τα κείμενα της βιωματικής παράστασης «Αφήγηση Ζωής» σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου, με το εργαστήρι του Βασίλη Ανδρέου ΒΑΣ.ΑΝ.ΑΚΙΑ, στην Πύλη82, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016. Βασισμένο σε κείμενα των συμμετεχόντων του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής.
Ζωγραφική: Joan Eardley

2 thoughts on “Αδέσποτα παιδιά

  1. Παράθεμα: Ήταν νύχτα… | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s