Δεν θέλουν να καταλάβουν #FidelCastro

fidel-castroΟι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν ένα αποτυχημένο παράδειγμα δημιουργίας παραδείσου πάνω στον πλανήτη για να το δαχτυλοδείξουν.

Βρίσκουν κάποιες καλές ή κακές προσπάθειες, που όμως συνήθως από κάπου μπάζουν λίγο έως πολύ κόλαση.
Στην πραγματικότητα μάλλον ψάχνουν να επιβεβαιώσουν ότι ο παράδεισος δεν μπορεί να υπάρξει, για να κοιμηθούν και πάλι ήσυχοι τον ύπνο του δικαίου, αλλά όχι κατά του αδίκου.
Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν είναι πως ο παράδεισος ή θα μας έχει όλους συμμάχους ή δεν θα υπάρξει ποτέ, ή όλοι μαζί θα τον φτιάξουμε(για την ακρίβεια θα τον διατηρήσουμε και δεν θα τον καταστρέφουμε όλο και περισσότερο όπως μονίμως …αγωνιζόμαστε, γιατί η γη είναι ένας παράδεισος ούτως ή άλλως), ή κανένας μόνος του δεν θα μπορέσει.
Γιατί ολόκληρο το υπερσύστημα που λέγεται ανθρωπότητα είναι αλληλοεξαρτώμενο από τα μέρη του, τα οποία πρέπει να συμμετέχουν κι όχι απλώς να παρατηρούν ή μόνο να κριτικάρουν -πόσω μάλλον να πολεμάνε εναντίον του- καθώς καταναλώνουν το ποπκόρν τους…
Δεν θέλουν οπότε και να καταλάβουν εκείνο που έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια επιστημονικά, πως ακόμα κι αυτός που παρατηρεί, επηρεάζει το πείραμα!
Δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι μπορεί να είναι άκρως υπεύθυνοι και οι ίδιοι, αν αυτός ο όποιος ένας, κάθε σπάνια φορά, δεν κατάφερε να φτιάξει τον μυθικό πολυπόθητο παράδεισο.
Και βεβαίως, δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι όποιος προσπάθησε για έναν παράδεισο επί γης, τους αφαίρεσε από τη ζωή τους λίγο από την κόλαση -και μόνο από αυτήν του την προσπάθεια- και γι’ αυτό μόνο ένα ευχαριστώ του οφείλουν.
Δεν θέλουν να καταλάβουν #FidelCastro

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s