Πόση ξεφτίλα ακόμη φιλοξενούν; Πόση;

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά: Τουλάχιστον από το 2002 οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ -και όλοι οι συνεργάτες τους- όχι μόνο γνώριζαν πολύ καλά ότι έρχεται οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα μετά το πλιάτσικο της Ολυμπιάδας, αλλά μάζευαν και τους οικονομολόγους από την Αμερική για να τους συμβουλευτούν πως θα επωφεληθούν οι ίδιοι.

Έτσι άρχισαν να βγάζουν και στις Ελβετικές τράπεζες τα όποια κλεμμένα άλλωστε.

Το ότι το σύστημα είχε ξεπεράσει τα όρια του και ερχόταν καλπάζοντας η κρίση το 2008(ναι, ήξεραν και την ακριβή χρονιά) ήταν πασίγνωστο στους κυβερνητικούς κύκλους όλης της υφηλίου, από τη δεκαετία του 1970 άλλωστε, μέσα από μελέτες που τις κράτησαν όλοι στα συρτάρια τους, για να μας πουν στη συνέχεια ότι η κρίση ξέσπασε εντελώς ξαφνικά ως ανεξέλεγκτο φυσικό φαινόμενο.

Τα παραπάνω είναι και αναλυτικά γραμμένα, μαζί με πολλά άλλα βέβαια, στα αποτελέσματα της «Έρευνας για την κρίση (2010-2014)» Εκδ. Κέδρος. Και θα μας πει σήμερα ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, η Γεννηματά, ο Μητσοτάκης, και όλοι αυτοί οι αδίστακτοι, που μαζεύτηκαν με τον Ποταμίσιο, τι να κάνουμε για να σωθούμε;

Πόση ξεφτίλα ακόμη φιλοξενούν; Πόση;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s