Δεν τίθεται πλέον θέμα δημόσιου χρέους

Συγκλονισμένοι οι Έλληνες εφοπλιστές από την τραγική θέση της πατρίδας(και βέβαια μετά από πολύχρονη σφορδή κριτική και πίεση ολοσύσσωμων των ΜΜΕ), δήλωσαν πριν από λίγο πως θα σταματήσουν τις φιλανθρωπίες και θα πληρώσουν φόρους (συν αναδρομικά των πέντε τελευταίων ετών της κρίσης) και επιπλέον θα καταθέσουν σε ελληνικές τράπεζες τα χρήματα που έχουν στο εξωτερικό.
Το έμαθε και η Εκκλησία, και ντράπηκαν, οπότε ανακοίνωσαν ότι μία από τα ίδια… μπλα μπλα, επιθυμούν να πληρώνουν τους φόρους τους, και από την τεράστια περιουσία τους σε ακίνητα από εδώ και στο εξής, και γενικώς, βοήθειά μας.
 
Άναυδοι οι πολιτικοί που έχουν κυβερνήσει τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια, αναγκάστηκαν μετά από τα ομολογουμένως συγκινητικά αυτά νέα, να δηλώσουν πως και εκείνοι θα επιστρέψουν στο κράτος τα κλεμμένα (ή τέλος πάντων μεγάλο μέρος αυτών), όσοι τέλος πάντων από αυτούς έκλεψαν.
Ε, τι να κάνουν και οι υπόλοιποι πλούσιοι και νεόπλουτοι (με τον τρόπο τους… ο καθένας) που έχουν φορτώσει ευρώ τις ελβετικές τράπεζες… θέλοντας και μη, για να νιώθουν ότι συμβαδίζουν με τους μεγάλους κεφαλαιούχους της Ελλάδας, δέχτηκαν με μισή καρδιά να φέρουν και εκείνοι τις καταθέσεις τους στη χώρα, και να πληρώσουν μάλιστα και τους ανάλογους φόρους.
Τελευταίες και καταϊδρωμένες σύντομα ανταποκρίθηκαν και οι μεγάλες εταιρείες που χρωστάνε κάπου 11δις στην εφορία (συμπεριλαμβάνονται και τα γνωστά ιδιωτικά κανάλια) υποσχόμενες ότι θα πληρώσουν άμεσα.
Ως εκ των παραπάνω, δεν τίθεται πλέον θέμα δημόσιου χρέους, και τα μνημόνια είναι πλέον παρελθόν. Τώρα ολοκληρώθηκε και η εικόνα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.
ΥΓ.1: Λέμε και καμία μ… για να περνάνε οι δύσκολες ώρες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s