Ενημέρωση

Να ενημερώσω τους απανταχού συναδέλφους στη δημοσιογραφία, αλλά και τους αναγνώστες των -κατά καιρούς- θεμάτων που κάνω, ότι εδώ και πολύ καιρό -μετά από 25 χρόνια στον συγκεκριμένο χώρο- δεν εργάζομαι σε κανένα μέσον μαζικής ενημέρωσης.

Και το κάνω σαφές, κυρίως διότι συνεχώς -μέχρι και σήμερα- λαμβάνω στο ιμειλ μου, ή στο ινμποξ του φ/β, ή ακόμα και στο κινητό μου, μηνύματα σαν τα παρακάτω:

– Μήπως μπορείτε να μου δώσετε στοιχεία επικοινωνίας για τον …τάδε; (δημοσιογράφος σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα προ και άφτερ κρίσης).
– Μήπως έχετε κάποια ενημέρωση για το πώς εξελίχθηκε η …τάδε περίπτωση; (δημοσιογράφος σε μεγάλη νέα εφημερίδα άφτερ κρίσης)
– Μήπως έχετε στοιχεία για το… τάδε θέμα; (δημοσιογράφος σε άλλη εφημερίδα, έγκυρη οικονομική προ και άφτερ κρίσης)

Για την ακρίβεια από το 2010 είμαι ουσιαστικά άνεργη αλλά έχω επιλέξει όχι μόνο να μην είμαι άφαντη, αλλά αντιθέτως να είμαι και ιδιαιτέρως δημιουργική μοχθώντας νυχθημερόν ακτιβιστικά επί τέσσερα συναπτά έτη, πολύ πριν οι πρώην εργαζόμενοι π.χ. της Ερτ κάνουν -προς τιμήν τους- κάτι παρόμοιο.

Υπήρχε βέβαια ένα διάστημα που πληρωνόμουν ως εξωτερικός συνεργάτης ένα μικρό ποσόν για κάποια θέματα που συνολικά έκανα (το ’12 και το ’13), αλλά μετά το κλείσιμο της Ερτ και αυτό σταμάτησε.

Συνεχίζω λοιπόν αφιλοκερδώς να στέλνω θέματα που κάνω η ίδια κατά καιρούς (ή και άλλων) στα πλαίσια κυρίως της ακτιβιστικής μου έρευνας στο tvxs.gr, διότι ήταν και το μόνο μέσον που δέχτηκε να την δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο του 2010* http://tvxs.gr/news/έγραψαν-είπαν/τι-πρέπει-να-κάνουμε, όταν από το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου προσπαθούσα να βρω εφημερίδα και περιοδικό, για τις πρώτες αυτές 18 συνεντεύξεις (βλ. ονόματα στο λινκ για να φρίξει όποιος επιθυμεί) και κανένα από αυτά τα μέσα που ήρθα σε επαφή δεν δεχόταν – και όχι φυσικά λόγω οικονομικών αφού μιλάμε για ακτιβιστική έρευνα.

Αυτά τα διευκρινιστικά εν ολίγοις και προς το παρόν, διότι πιο αναλυτικά παραθέτω τα γεγονότα στον πρόλογο του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει σύντομα.


*(έχει αλλάξει η ημερομηνία για τεχνικούς λόγους στην αρχική ανάρτηση της έρευνας, διότι έγινε ανανέωση του σάιτ, όπως και για τον ίδιο λόγο διαγράφτηκαν τα σχόλια και οι κοινοποιήσεις, και σε αυτό αλλά και σε αρκετά άλλα θέματα)

 

 

2 thoughts on “Ενημέρωση

  1. Παράθεμα: Βιογραφικό και Επικοινωνία | Crystalia Patouli --------------

  2. Παράθεμα: Κρυσταλία Πατούλη: μια βουτιά στα βαθιά | Crystalia Patouli --------------

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s