Βασίλης Ραφαηλίδης

Βασίλης Ραφαηλίδης: από το βιβλίο Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου

«Έλεγε, λοιπόν, η χειμερινή συμφωνία της Βάρκιζας πως ο ΕΛΑΣ όφειλε να παραδώσει: 41.500 τουφέκια, 2.015 πυροβόλα, 163 όλμους και 32 πυροβόλα. Όσο για το δημοψήφισμα και τις βουλευτικές εκλογές θα γίνουν εν καιρώ. Όταν δηλαδή, η αριστερά αποδυναμωθεί κι άλλο. Και το χειρότερο και τραγικότερο όλων: Από τη γενική αμνηστία που συμφωνείται, αποκλείονται οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ του κοινού ποινικού δικαίου; αναρωτιούνται οι κομμουνιστές. Μα οι δωσίλογοι και οι μαυραγορίτες είναι, θέλει ρώτημα; και βέβαια θέλει ρώτημα, σύντροφε, όλα θέλουν ρώτημα. Διότι η Δεξιά, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας θα πει: Εσείς οι κομμουνιστές είστε οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Και οι κομμουνιστές που υπόγραψαν την αμνηστία όλων, υπόγραψαν την καταδίκη τους εξαιρώντας προθυμότατα και λογικότατα τους ποινικούς από την αμνηστία. Η προστυχιά της ελληνικής Δεξιάς ξεπερνάει κάθε όριο. Στο εξής και μέχρι το 1974 την Ελλάδα θα την κυβερνούν, όχι μόνο δωσίλογοι και οι περί αυτούς, αλλά οι απατεώνες κάθε είδους. Μια χώρα που για είκοσι ολόκληρα χρόνια εδίωκε τους αριστερούς, χρίοντάς τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, είναι καταδικασμένη σε θάνατο.»

2 thoughts on “Βασίλης Ραφαηλίδης

  1. Για τον πραγματικό Έλληνα, οι κομουνιστές εκείνοι που υπέγραψαν όμως, είναι οι μεγαλύτεροι προδότες όλων ! γιατί ξεπούλησαν και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη και όλες τις ελπίδες του Ελληνικού Λαού..

    Μου αρέσει!

  2. Παράθεμα: Βασίλης Ραφαηλίδης | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s