Δεν ξέρω ποιοί αντέξατε να δείτε τον υπουργό – κλόουν

Δεν ξέρω ποιοί αντέξατε να δείτε την παρωδία με τον υπουργό – κλόουν στην τηλεόραση, αλλά εγώ είπα να μη χάσω -εντελώς- τον ύπνο μου.
Ούτε χαβαλέ μπορώ να κάνω, ουσιαστικά με τις τραγωδίες ανθρώπων που είναι ανασφάλιστοι, ή δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους γιατί ο μισθός ή η σύνταξη δεν τους φτάνει, ενώ έχουν π.χ. καρκίνο.
Κοντινός μου άνθρωπος πρόσφατα έπεσε θύμα αυτής της πολιτικής, πεθαίνοντας, γιατί δεν είχε χρήματα να πάει στο νοσοκομείο και προτίμησε να μην επιβαρύνει κανέναν…
Λοιπόν, παράλογοι να μιλάνε με λογικούς, θύματα να μιλάνε με θύτες, δήμιοι να μιλάνε με… μελλοθάνατους, μόνο στο θέατρο έχει ίσως κάποιο νόημα.
Ζούμε το πικρό καρναβάλι, που προέβλεψε σοφά ο ποιητής, και προτιμώ, προσπαθώ, να μην συμμετέχω.

υγ. «Για τον τρόπο σκέψης του θύτη δεν γνωρίζουμε πολλά: αυταρχικός, μυστικοπαθής, μεγαλομανής, ακόμη και παρανοϊκός, είναι πολύ ευαίσθητος στην πραγματικότητα της δύναμης και στα κοινωνικά πρότυπα. Συνήθως περιφρονεί εκείνους που προσπαθούν να τον καταλάβουν και έτσι δεν προσφέρεται για μελέτη. Επειδή δεν πιστεύει ότι έχει πρόβλημα, δεν ζητάει βοήθεια ­ παρά μόνον όταν αντιμετωπίζει τον νόμο.
Επιφανειακά δείχνει φυσιολογικός.
Από τη σκοπιά των νομικών θεσμών μας και των ηθικών κρίσεών μας, αυτή η φαινομενική ίσως φυσιολογικότητα είναι πολύ πιο απειλητική από όλες μαζί τις φρικαλεότητες.» (Οι επιζώντες της βίας, Κρυσταλία Πατούλη, Το άλλο βήμα, 2000)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s