Πώς τολμά η κυβέρνηση της βίας να καταδικάζει δήθεν τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται»;

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/FosPhotosΠώς και ποιός τολμά από την κυβέρνηση της βίας, να δηλώνει ενάντια στην βία; Και να καταδικάζει δήθεν τη βία ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ; Ποιός τολμά, επιτέλους, από αυτήν την κυβέρνηση της βίας, να δίνει δήθεν μαθήματα νομιμοφροσύνης, και δημοκρατίας; 

Καταστολή, τραυματίες & «αυτόκλητες ομάδες» δίπλα στην ΕΛΑΣ:

Διαδηλωτής κινδυνεύει να χάσει την όρασή του • Φωτό & βίντεο • 130 προσαγωγές και 34 συλλήψεις σε Νίκαια – Κερατσίνι • Επεισόδια και χιλιάδες κόσμος στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις     

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις ως απάντηση στην εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε όλη την Ελλάδα. Επεισόδια, εκτεταμένη χρήση χημικών και βίαιη καταστολή, μαζικές προσαγωγές και πολλοί τραυματίες, μεταξύ αυτών κάποιοι σοβαρά. Διαδηλωτής κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι. […]

Στο Κερατσίνι τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα με πετροπόλεμο και εκτεταμένη χρήση χημικών ανάμεσα σε ομάδες νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο σύντομα οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου, από την Γρ. Λαμπράκη μέχρι τα Ταμπούρια. Διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε πολυκατοικίες και καφετέριες και ορισμένοι στη συνέχεια προσήχθησαν.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «όργιο καταστολής», με τις αστυνομικές δυνάμεις να «βαράνε στο ψαχνό» ενώ αναφέρθηκαν και σε αυτόκλητες ομάδες που προσεγγίσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και πετούσαν πέτρες στους διαδηλωτές. […] Ομάδα «κατοίκων» βρέθηκαν στο πλευρό των αστυνομικών δυνάμεων στο Κερατσίνι και όπως φαίνεται στο βίντεο από το infowar «κάτοικοι» πετάνε πέτρες:

(tvxs.gr – σήμερα)

Μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και επεισόδια:

«Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα ο κόσμος να διαφύγει στα γύρω στενά. Μέσω άλλης οδού ο μεγαλύτερο όγκος της πορείας κατευθύνθηκε  στην πλατεία Κύπρου, όπου είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει γενική συνέλευση.

Τα επεισόδια έξω από το Α.Τ. συνεχίζονται με πετροπόλεμο και εκτεταμμένη χρήση χημικών ανάμεσα σε ομάδες νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σύντομα οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου, από την Γρ. Λαμπράκη μέχρι τα Ταμπούρια. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «όργιο καταστολής», ενώ αναφέρονται και αυτόκλητες ομάδες που προσεγγίσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και πετούσαν πέτρες στους διαδηλωτές. Αρκετοί οι τραυματίες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι έχουν χτυπηθεί σοβαρά και έχουν μεταφερθεί στο Τζάνειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν προσαχθεί 30 άτομα. Εγκλωβισμένοι διαδηλωτές σε πολυκατοικίες.» (tvxs.gr – χτες)

υγ. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε και σε όλες τις άλλες φαστικές – βίαιες πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης. Καταστράγηση του Συντάγματος με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ή επιτάξεις απεργών, με κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, και τόσα άλλα…

Η ίδια κυβέρνηση, μιλάει επίσης επισταμένως για τα δύο άκρα (sic). Φυσικά! Το ένα είναι η ίδια και το άλλο όλοι οι φασίστες δολοφόνοι. Αλλά υπάρχει και ένα τρίτο άκρο, που επιμελώς αποσιωπά, και υποτάσσεται…

Ποιός δεν αντιλαμβάνεται σήμερα από πού προκαλείται, συντηρείται, και προέρχεται η βία; Κανένας.-

Σχετικά άρθρα:

Η Χρυσή Αυγή σκοτώνει, γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος σιχαίνονται τα αίματα:

«Ο Σαμαράς έβαλε σε επιτελικές και κυβερνητικές θέσεις χουντικούς, αρνητές του ολοκαυτώματος και αναθεωρητές του ναζισμού. Ο Βενιζέλος συμφώνησε και χρησιμοποίησε τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής για να κρύψει πόσο τέρας είναι ο ίδιος και η πολιτική του.

Ο φασισμός δεν φυτρώνει ως μανιτάρι στο δάσος. Κάποιοι τον ποτίζουν συστηματικά. Την δεκαετία του ‘60, από τα απομεινάρια των εθνικοφρόνων φασιστών δημιούργησαν το παρακράτος για να αναχαιτίσουν την Αριστερά. Σήμερα δουλεύουν με τη Χρυσή Αυγή. Τόσο απλά. […]

Σε αυτό ακριβώς το κλίμα, εχθρός είναι η Χρυσή Αυγή που σκοτώνει, αλλά όχι οι πολιτικές που σκοτώνουν. Οι φασίστες που θα φτιάξουν γκέτο, αλλά όχι οι κυβερνήσεις που ήδη έφτιαξαν. Μπορεί να μην είναι ανοιχτά οπαδοί του ευγονισμού του Χίτλερ, αλλά αποδέχονται στην κοινωνία να επικρατεί η φυσική επιλογή και ο οικονομικός ευγονισμός. Όποιος δεν αντέξει, είναι γιατί δεν άξιζε να ζει και όχι γιατί τον σκότωσε ο Άδωνις. Μπορεί να μην διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε λευκούς και μαύρους ακόμη, αλλά τους διαχωρίζουν σε αυτούς που έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή και σε αυτούς που δεν έχουν.

Σε μια δημοκρατία που λειτουργεί, σε μια χώρα με κοινωνική Δικαιοσύνη, σε μια Ελλάδα που όλοι μπορούν να ζήσουν, δεν μπορεί ούτε να υπάρξει Χρυσή Αυγή, ούτε να σκοτώσει. Σε μια χώρα που καταρρέει η Χρυσή Αυγή είναι εργαλείο. Το εργαλείο του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Και καμιά φορά αυτό το εργαλείο είναι μαχαίρι που σκοτώνει με θράσος έναν άνθρωπο (όχι μετανάστη πια) μπροστά στα μάτια δεκάδων άλλων. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως οι ίδιοι σιχαίνονται τα αίματα. Όπως και όλοι οι ηθικοί αυτουργοί.» K. Bαξεβάνης

«Η ομάδα ΔΙΑΣ τα έβλεπε όλα αυτά»

Το πρόσωπο του δολοφόνου – στον εισαγγελέα ο Γ. Ρουπακιάς

Το Hot Doc και το koutipandoras.gr αποφάσισαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες έχοντας πλήρη συνείδηση της πράξης αυτής, με μόνο σκοπό την αναγνώριση του δολοφόνου από θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, εάν είχε πάρει μέρος σε αυτές. Στην κίνηση αυτή έπρεπε να προβεί η Εισαγγελία μετά από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ, η οποία είχε υποχρέωση να ζητήσει τη δημοσίευση της φωτογραφίας για να ταυτοποιηθεί ως πιθανός δράστης επιθέσεων. Δεν το έκαναν, κάτι που είναι μια συνηθισμένη τακτική, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Συστηματικά, περιφρουρούνται από την αστυνομία, όπως π.χ η υπόθεση του βομβιστή της Πεολοποννήσου, εν αντιθέσει με άλλους δράστες ίδιων αδικημάτων. Θεωρούμε ότι είναι υποκρισία, ντροπή και συγκάλυψη το να μην δημοσιεύεται η φωτογραφία, πόσο μάλλον όταν οι Ελληνικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε δημοσίευση φωτογραφιών ακόμη και οροθετικών γυναικών.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο 45χρονος δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Στον εισαγγελέα μάλιστα οδηγήθηκε η σύζυγος του 45χρονου, καθώς και μια ακόμη γυναίκα, που φέρεται ως συγγενικό του πρόσωπο, καθώς και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκαιας. Ο 45χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων.

Τι λέει ο δολοφόνος του Π.Φύσσα
«Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ…» λέει για να δείξει ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.

Αντίθετα υπάρχουν όμως μαρτυρίες πως ο 45χρονος δεν βρισκόταν στην καφετέρια. Φαίνεται ότι τόσο εκείνος όσο και η ομάδα των 30 ακροδεξιών ειδοποιήθηκαν από κάποιον άλλο και έσπευσαν δρώντας ως… τάγμα εφόδου.

Η απάντηση που δίνει:
«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της», λέει για να διαχωρίσει τη θέση του από τον σύνδεσμο και να δείξει ότι δεν έδρασε βάσει κάποιου σχεδίου.

Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που δείχνουν ότι ο Γ. Ρουπακιάς δεν ήταν απλά ένας από τους συμπαθούντες τη Χρυσή Αυγή. Η φωτογραφία που δημοσιεύει το koutipandoras.gr τον δείχνει σε κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής στη Νέδα.

(koutipandoras.gr – σήμερα)

***

970465_479257252181729_1730391096_nΔιαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για τη δολοφονία Φύσσα

541377_479378528836268_398845616_n

Μητέρα Φύσσα: Υπάρχει βίντεο από τη δολοφονία

4 thoughts on “Πώς τολμά η κυβέρνηση της βίας να καταδικάζει δήθεν τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται»;

  1. Παράθεμα: Επιστολή για τον Παύλο | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

  2. Παράθεμα: Η βία προέρχεται από την ανοχή της! Της Κρυσταλίας Πατούλη | Crystalia Patouli -------------

Σχολιάστε