Μπάτσοι πυροβόλησαν επάνω στη γενιά σου…

061212010103_3694

«Η μέρα αυτή θα είναι πάντοτε δικιά σου, γιατί μπάτσοι πυροβόλησαν επάνω στη γενιά σου»…

Τον Δεκέμβρη του 2008,  η νεολαία είχε διαισθανθεί το πολιτικό, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που βρισκόμασταν ήδη από τότε, μαζί με όλα τα παρελκόμενά του, όπως και όλο αυτό το κύμα παραλογισμού που βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο η χώρα. Aντίθετα οι ενήλικες, το αντιλήφθηκαν -ως συνήθως- καθυστερημένα…

«Η εξέγερση του Δεκέμβρη ήταν μια γνήσια εξέγερση της ελληνικής νεολαίας. Για αρκετές ημέρες με αφορμή τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη, χιλιάδες μαθητές και νέοι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και φώναξαν το σύνθημα:

Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες…

Ο Δεκέμβρης άνοιξε δρόμους και ήταν μια τομή οχι μόνο στα ελληνικά νεολαιίστικα κινήματα, αλλά ήταν και η πρώτη εξέγερση στον κόσμο εν μέσω κρίσης. Ο Δεκέμβρης έστειλε τα πρώτα του μηνύματα στην σκουριασμένη αριστερά. Ο Δεκέμβρης έκανε τους αστούς να φοβηθούν έστω για λίγες εβδομάδες. Ο Δεκέμβρης ήταν σειρά γεγονότων για τα οποία μετά από δεκάδες χρόνια, κάποιοι θα λένε: Ήμουν κι εγώ εκεί.»  ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

«Στην πραγματικότητα η εξέγερση του Δεκέμβρη ήταν το πρώτο κοινωνικό ξέσπασμα της παρούσας περιόδου πολιτικής κρίσης του νεοφιλελευθερισμού…»  Ειρήνη Γαϊτάνου

φωτο Δ. Μεσσίνης, από  tvxs.gr/node/113234
φωτο Δ. Μεσσίνης, από tvxs.gr/node/113234

Σε αυτό που ζούμε σήμερα αντέδρασε και εξεγέρθηκε απο τότε η νεολαία, έδειξε με αυτό το ξεσπασμα ότι δεν πάει άλλο, μ’ έναν τρόπο, όπως θα αναμενόταν, αυθόρμητο, παρορμητικό, συναισθηματικό και ενστικτώδες, ασυνειδητο ή συνειδητό…

(Σημερινή φωτογραφία 6/12/12 από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας – στη μνήμη του δολοφονημένου από πρόθεση Αλέξη Γρηγορόπουλου, που κανάλια και πολιτικοί σήμερα, μιλούν απλά για θάνατο… –  η φωτο από ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ)

(Σημερινή φωτογραφία 6/12/12 από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας – στη μνήμη του δολοφονημένου από πρόθεση Αλέξη Γρηγορόπουλου, που κανάλια και πολιτικοί σήμερα, μιλούν απλά για θάνατο… —  η φωτο από ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ)

 

Τα παιδιά, συνήθως, σε ένα σύστημα (οικογενειακό, όσο και κοινωνικό), αντιδρούν πρώτα, γίνονται οι «ταυτοποιημένοι ασθενείς» του, το σύμπτωμά του,  κυρίως για να το σώσουν… να  το πιέσουν να αλλάξει, να το προκαλέσουν να βρει (να αποδεχτεί) το πρόβλημα και τη λύση του. Αναλόγως με κάθε σύστημα, είναι και οι ταυτοποιημένοι ασθενείς, αναλόγως και το σύμπτωμά του…

Δεκέμβρης 2008
Δεκέμβρης 2008

«Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…» Κ.Βάρναλης

Έχουμε τα παιδιά που μας αξίζουν… λοιπόν.

Αλλά κανείς δεν θέλησε να δει ποιο ήταν το πρόβλημα, κάτω από ένα σύμπτωμα, με θύμα έναν δολοφονημένο από πρόθεση δεκεπεντάχρο, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σήμερα, παρατηρούμε, ότι κατά πλειοψηφία, ο ελληνικός λαός είναι σχεδόν σαν το δαρμένο σκυλί που κάθεται στη γωνία αμήχανο.

Μαζεύει τα κομμάτια του και διαχειρίζεται τις απώλειες του, τα τραύματά του, ακόμα και τις ευθύνες του… ελάχιστες μπροστά στις κυβερνήσεις και τους κρατούντες που αποφάσιζαν ερήμην και ψήφιζαν μνημόνια χωρίς καν να τα έχουν διαβάσει.

Για πόσο ακόμα, όμως, θα βρίσκεται… στη γωνία;

(Φωτογραφία από το κεντρικό πανό της σημερινής πορείας σήμερα 6/12/12 στο κέντρο της Αθήνας - από ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ)
(Φωτογραφία από το κεντρικό πανό της σημερινής πορείας σήμερα 6/12/12 στο κέντρο της Αθήνας – από ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ)

Θα έρθει η στιγμή που θα σηκωθεί, θα απαντήσει με όποιον τρόπο διαθέτει, θα εξεγερθεί. Θα διεκδικήσει.

Ακόμα κι αν τα χτυπήματα θα συνεχίζονται ανελέητα με όλο και «νέα» μέτρα -κι ένας λόγος είναι αυτός ακριβώς, που συνεχίζονται ασταμάτητα, για να μην αποκτήσει πάτο το βαρέλι!- κάποτε… θα αντιδράσει.

Και τότε όλοι οι υπεύθυνοι για όσα εγκλήματα διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν, θα πρέπει -τουλάχιστον- να λογοδοτήσουν… αν όχι να κρυφτούν.

Πήραν μια γεύση από εκείνο το αδιαπραγμάτευτο ένστικτο των παιδιών, το 2008…

Των παιδιών που είναι πάντα ο καθρέφτης μας, που είναι πολύ πιο μπροστά από όλους εμάς, τους λογικούς και τους μεγάλους.

Αργά ή γρήγορα, μπορεί να δούμε μπροστά μας, λοιπόν, αυτόν το νέο… Δεκέμβρη.

Κι ας ελπίσουμε να μην αναβιώσει ως ένας άλλος  γνωστός σε όλους Δεκέμβρης…, ως  εκείνος «που δεν τέλειωσε ποτέ».

Κρ. Π.

Δείτε επίσης:

Πορεία διαμαρτυρίας για τον Αλέξη και στη Μπολόνια

4 thoughts on “Μπάτσοι πυροβόλησαν επάνω στη γενιά σου…

  1. Παράθεμα: Ποιοί κόπροι του Αυγεία; Της Κρυσταλίας Πατούλη | Crystalia Patouli -------------

  2. Παράθεμα: Ποιοί κόπροι του Αυγεία; | ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  3. Παράθεμα: Ποιοί κόπροι του Αυγεία; Της Κρυσταλίας Πατούλη | Crystalia Patouli -------------

  4. Παράθεμα: Ρωμανέ σταμάτα. Δεν το αξίζουμε. | Crystalia Patouli --------------

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s